Dzisiaj jest: Wtorek, 17 października 2017 r., Imieniny: Wiktora i Małgorzaty

Cracovia - nowy prom we flocie Polskiej Żeglugi Bałtyckiej S.A.

Polska Żegluga Bałtycka S.A. (PŻB S.A.), której jednostki pływają pod marką Polferries, zakupiła prom pasażersko- samochodowy. Będzie on eksploatowany pod nazwą Cracovia. Jak poinformował Polską Agencję Prasową (PAP) prezes PŻB S.A. – Piotr Redmerski, nowa jednostka będzie pływała od czerwca na linii Świnoujście-Ystad.

Biuletyn Marynarski ITF - 2017 już dostępny

Zapraszamy do pobrania nowego Biuletynu Marynarskiego ITF.W tegorocznym wydaniu można przeczytać o najbardziej interesujących k kluczowych wydarzeniach z ubiegłego roku, statystyki ITF jak i porady dla marynarzy związane z konwencją MLC, podejmowaniem pracy, zdrowiem i zżyciem na morzu. Zapraszamy do lektury.

W listopadzie 2017 roku rybacy uzyskają nowe zabezpieczenia

Miliony pracowników sektora rybołówstwa, którzy oczekują na poprawę warunków pracy, uzyskają taką możliwość dzięki Konwencji 188 Międzynarodowej Organizacji Pracy, która wejdzie w życie 16 listopada 2017 roku.

Nowy Biuletyn Morski KSM już dostępny styczeń-marzec 2017

Informujemy o nowym wydaniu Biuletynu Morskiego Krajowej Sekcji Morskiej. Jest już dostępne on-line i za kilka dni będzie także wersja drukowana. W tym wydaniu Biuletynu polecamy…

Spadek zatrudnienia wśród marynarzy UE

„Shipping is out of sight and therefore out of mind” „Co z oczu to z serca” – pod takim hasłem Europejska Federacja Pracowników Transportu (Federacja Związków Zawodowych) zaznacza ponownie problem spadku zatrudnienia wśród unijnych marynarzy.

Razem wpisów: 242   Wpisów na stronie: 5    Strona:4 z 49

<-5 poprzednich   1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 49    5 następnych ->