Dzisiaj jest: Czwartek, 14 grudnia 2017 r., Imieniny: Alfreda i Izydora

Ponad 18 miesięcy walki ITF, w duńskim sądzie o pensje polskich marynarzy

W połowie maja br. zakończyła się druga sprawa sądowa o zaległe wynagrodzenia polskich marynarzy pracujących dla A1 Offshore na statkach Storm Express i Sable Express.

MGMiŻŚ popiera postulat polskich marynarzy

„…Konieczne jest wprowadzenie zwolnienia marynarzy z podatku dochodowego od osób fizycznych niezależnie od długości pracy na statku oraz wprowadzenie środków pomocowych w zakresie składek na ubezpieczenia społeczne…

Ministerstwo Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej:

''Solidarność'' w Komitecie Sterującym Sekcji Dokerów Europejskiej Federacji Transportowców - ETF!

11 kwietnia w Brukseli odbyło się spotkanie Sekcji Dokerów ETF. Było to, już ostatnie zebranie Sekcji przed nadchodzącym Kongresem ETF, który odbędzie w maju, w Barcelonie. Na zebraniu zostały przedstawione kandydatury zgłoszone przez afiliantów ETF do Komitetu Sterującego Sekcji Dokerów.

Wesołego Alleluja

Spokojnych, radosnych i błogosławionych Świąt Wielkiej Nocy, smacznego jajka, mokrego dyngusa oraz odpoczynku przy rodzinnym stole. Życzy Andrzej Kościk, Przewodniczący Rady Krajowej Sekcji Morskiej Marynarzy i Rybaków NSZZ Solidarność

Cracovia - nowy prom we flocie Polskiej Żeglugi Bałtyckiej S.A.

Polska Żegluga Bałtycka S.A. (PŻB S.A.), której jednostki pływają pod marką Polferries, zakupiła prom pasażersko- samochodowy. Będzie on eksploatowany pod nazwą Cracovia. Jak poinformował Polską Agencję Prasową (PAP) prezes PŻB S.A. – Piotr Redmerski, nowa jednostka będzie pływała od czerwca na linii Świnoujście-Ystad.

Razem wpisów: 246   Wpisów na stronie: 5    Strona:4 z 50

<-5 poprzednich   1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 50    5 następnych ->