Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21 sierpnia 2017 r., Imieniny: Joanny i Franciszki

W inspektoracie ITF nastąpiły zmiany osobowe.

W inspektoracie ITF w Szczecinie nastąpiły zmiany osobowe. Z dniem 30 listopada 2003 roku kapitan ż.w. Andrzej Jaśkiewicz zrezygnował z tej funkcji po ośmiu latach pracy jako inspektor ITF. Miejsce Andrzeja na stanowisku inspektora ITF zajął z dniem 1 grudnia Adam Mazurkiewicz. Adam pracuje w Krajowej Sekcji Morskiej NSZZ "Solidarność" od października 1997 roku.
Przypomnijmy w tym miejscu, że Andrzej był pierwszym polskim inspektorem ITF, a zanim objął jesienią 1995 roku to stanowisko, był wcześniej inspektorem ds. roszczeń marynarzy w Krajowej Sekcji Morskiej NSZZ "Solidarność". Przedtem, piastował funkcję dziekana i wykładowcy w Wyższej Szkole Morskiej w Szczecinie, przez ponad 40 lat związany z Polską Marynarka Handlową.

Sekcja Krajowa Portów Morskich NSZZ "S" zostaje członkiem PKK - ITF.

Sekcja Krajowa Portów Morskich NSZZ "Solidarność" zostaje członkiem Polskiego Komitetu Koordynacyjnego Afiliantów ITF.

W dniu 24 stycznia 2003 roku odbyło się w Szczecinie posiedzenie Polskiego Komitetu Koordynacyjnego Afiliantów ITF. Oprócz omówienia spraw bieżących, komitet składający się dotychczas z trzech afiliowanych w ITF związków zawodowych marynarzy, a więc: Krajowej Sekcji Morskiej NSZZ "Solidarność", Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Marynarzy, oraz Federacji Związków Zawodowych Marynarzy i Rybaków, podjął jednogłośną decyzję o przyjęciu w skład komitetu, na pełnych prawach członkowskich, Sekcji Krajowej Portów Morskich NSZZ "Solidarność".

Razem wpisów: 237   Wpisów na stronie: 5    Strona:48 z 48

<-5 poprzednich   1 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 [48]