Dzisiaj jest: Czwartek, 14 grudnia 2017 r., Imieniny: Alfreda i Izydora

Dyrektywa Portowa odrzucona !!!

Zwycięstwo europejskich dokerów nad biurokratami z Brukseli.
Dyrektywa Portowa odrzucona !!!  W dniu 19 stycznia Parlament Europejski stosunkiem głosów 532 do 120. Wynik głosowania spełnił oczekiwania europejskich dokerów i ich związków zawodowych afiliowanych w ETF i ITF.

Posiedzenie Zespołu Trójstronnego ds Żeglugi.

Informujemy, że dzięki naszym staraniom strona rządowa zdecydowała się w końcu zwołać na dzień 23 listopada br. Posiedzenie Zespołu Trójstronnego do Spraw Żeglugi i Rybołówstwa Morskiego.
Dotychczasowe nie zwoływanie - wbrew ustaleniom - od ponad pół roku posiedzeń Zespołu związek nasz traktował jako zerwanie przez Rząd dialogu społecznego w sprawach niezwykle istotnych dla polskich marynarzy.

Bałtycki Tydzień Kampanii.

W dniach od 9 października 2006 roku do dnia 13 października 2006 roku przeprowadzono Bałtycki Tydzień Kampanii. W Polsce w Bałtyckim Tygodniu Kampanii  odzyskano zaległe wynagrodzenia na łączna kwotę 33 000 usd, a podczas całej Kampanii w portach wokół Morza Bałtyckiego odzyskano zaległe wynagrodzenia na kwotę 471 148 usd.

Stanowisko KSM MiR NSZZ "Solidarność".

Stanowisko Krajowej Sekcji Morskiej Marynarzy i Rybaków NSZZ "Solidarność". Dotyczące komunikatu Komisji Europejskiej [COM(2006)287] w sprawie wzmocnienia norm pracy na morzu. Witając z zadowoleniem przyjęcie Konwencji Międzynarodowej Organizacji Pracy dotyczącej norm pracy na morzu wyrażamy nadzieję na jej jak najszybsze wejście w życie. Dlatego popieramy wszystkie działania mające przyspieszyć ratyfikację Konwencji przez wymaganą ilość państw.
Odnosząc się do komunikatu Komisji Europejskiej, będącego realizacją procedury konsultacji zgodnie z art. 138 Traktatu ustanawiającego Wspólnotę Europejską, oraz odpowiadając na pytania zawarte w tym komunikacie, poniżej przedstawiamy nasze stanowisko.

List otwarty do polskich załóg statków obcych bander.

Komunikat Krajowej Sekcji Morskiej Marynarzy i Rybaków NSZZ "Solidarność" w związku ze skierowaniem przez polski Związek Agentów i Przedstawicieli Żeglugowych (APMAR) oraz Stowarzyszenie Marynarzy Kontraktowych (SMK) listu otwartego do polskich załóg statków obcych bander zatytułowanego :
Jedyną szansą jest wycofanie skargi z Unii Europejskiej przez NSZZ ''Solidarność''.

Razem wpisów: 246   Wpisów na stronie: 5    Strona:48 z 50

<-5 poprzednich   1 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 [48] 49 50    5 następnych ->