Dzisiaj jest: Wtorek, 17 października 2017 r., Imieniny: Wiktora i Małgorzaty

List otwarty do polskich załóg statków obcych bander.

Komunikat Krajowej Sekcji Morskiej Marynarzy i Rybaków NSZZ "Solidarność" w związku ze skierowaniem przez polski Związek Agentów i Przedstawicieli Żeglugowych (APMAR) oraz Stowarzyszenie Marynarzy Kontraktowych (SMK) listu otwartego do polskich załóg statków obcych bander zatytułowanego :
Jedyną szansą jest wycofanie skargi z Unii Europejskiej przez NSZZ ''Solidarność''.

Na Drobnicy wsparli marynarzy.

Układ zbiorowy na cztery statki taniej bandery to efekt Bałtyckiego Tygodnia Kampanii ITF w polskich portach. - Jest to również zasługa Solidarności w spółce Drobnica Port Szczecin - mówi Adam Mazurkiewicz, inspektor Międzynarodowej Federacji Transportowców (TTF) w Szczecinie.

Rozliczenie spółki Cyfadaco z Cypru ze swoich zobowiązań.

Działania Krajowej Sekcji Morskiej i FZZMiR mające na celu rozliczenie się spółki Cyfadaco z Cypru ze swoich zobowiązań finansowych z tytułu układów zbiorowych ważnych w latach 2002 i 2003 dla statków tanich bander tzw. Grupy PŻM doprowadziły do utworzenia przez Cyfadaco funduszu socjalnego oraz wpłacenia na jego konto zaległości w wysokości 250 tyś.USD. więcej...

ZADBAJMY O NASZ RYNEK PRACY I ODDAJMY SWÓJ GŁOS.

Komisja Europejska ponawia próbę wprowadzenia w życie Dyrektywy w sprawie swobodnego dostępu do usług portowych, znanej w skrócie jako dyrektywa portowa. ZADBAJMY O NASZ RYNEK PRACY I ODDAJMY SWÓJ GŁOS !

Holandia - Droga do porozumienia .

Dnia 6 września 2004 roku, w Szczecinie doszło do ugody pomiędzy Polskimi i Holenderskimi Związkami Zawodowymi oraz Stowarzyszeniem Armatorów Holenderskich w sprawie ubezpieczeń socjalnych dla polskich marynarzy pracujących na statkach pod banderą holenderską oraz stawek płacowych na obecny i przyszły rok.
Dla Krajowej Sekcji Morskiej NSZZ ''Solidarność'' jest to zadowalające rozwiązanie, biorąc pod uwagę trudności związane z przekonaniem strony holenderskiej o korzyściach płynących dla polskich marynarzy z podpisania wyżej wspomnianej umowy.

Razem wpisów: 242   Wpisów na stronie: 5    Strona:48 z 49

<-5 poprzednich   1 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 [48] 49    2 następnych ->