Dzisiaj jest: Piątek, 24 listopada 2017 r., Imieniny: Jana i Flory

Rozliczenie spółki Cyfadaco z Cypru ze swoich zobowiązań.

Działania Krajowej Sekcji Morskiej i FZZMiR mające na celu rozliczenie się spółki Cyfadaco z Cypru ze swoich zobowiązań finansowych z tytułu układów zbiorowych ważnych w latach 2002 i 2003 dla statków tanich bander tzw. Grupy PŻM doprowadziły do utworzenia przez Cyfadaco funduszu socjalnego oraz wpłacenia na jego konto zaległości w wysokości 250 tyś.USD. więcej...

ZADBAJMY O NASZ RYNEK PRACY I ODDAJMY SWÓJ GŁOS.

Komisja Europejska ponawia próbę wprowadzenia w życie Dyrektywy w sprawie swobodnego dostępu do usług portowych, znanej w skrócie jako dyrektywa portowa. ZADBAJMY O NASZ RYNEK PRACY I ODDAJMY SWÓJ GŁOS !

Holandia - Droga do porozumienia .

Dnia 6 września 2004 roku, w Szczecinie doszło do ugody pomiędzy Polskimi i Holenderskimi Związkami Zawodowymi oraz Stowarzyszeniem Armatorów Holenderskich w sprawie ubezpieczeń socjalnych dla polskich marynarzy pracujących na statkach pod banderą holenderską oraz stawek płacowych na obecny i przyszły rok.
Dla Krajowej Sekcji Morskiej NSZZ ''Solidarność'' jest to zadowalające rozwiązanie, biorąc pod uwagę trudności związane z przekonaniem strony holenderskiej o korzyściach płynących dla polskich marynarzy z podpisania wyżej wspomnianej umowy.

W inspektoracie ITF nastąpiły zmiany osobowe.

W inspektoracie ITF w Szczecinie nastąpiły zmiany osobowe. Z dniem 30 listopada 2003 roku kapitan ż.w. Andrzej Jaśkiewicz zrezygnował z tej funkcji po ośmiu latach pracy jako inspektor ITF. Miejsce Andrzeja na stanowisku inspektora ITF zajął z dniem 1 grudnia Adam Mazurkiewicz. Adam pracuje w Krajowej Sekcji Morskiej NSZZ "Solidarność" od października 1997 roku.
Przypomnijmy w tym miejscu, że Andrzej był pierwszym polskim inspektorem ITF, a zanim objął jesienią 1995 roku to stanowisko, był wcześniej inspektorem ds. roszczeń marynarzy w Krajowej Sekcji Morskiej NSZZ "Solidarność". Przedtem, piastował funkcję dziekana i wykładowcy w Wyższej Szkole Morskiej w Szczecinie, przez ponad 40 lat związany z Polską Marynarka Handlową.

Sekcja Krajowa Portów Morskich NSZZ "S" zostaje członkiem PKK - ITF.

Sekcja Krajowa Portów Morskich NSZZ "Solidarność" zostaje członkiem Polskiego Komitetu Koordynacyjnego Afiliantów ITF.

W dniu 24 stycznia 2003 roku odbyło się w Szczecinie posiedzenie Polskiego Komitetu Koordynacyjnego Afiliantów ITF. Oprócz omówienia spraw bieżących, komitet składający się dotychczas z trzech afiliowanych w ITF związków zawodowych marynarzy, a więc: Krajowej Sekcji Morskiej NSZZ "Solidarność", Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Marynarzy, oraz Federacji Związków Zawodowych Marynarzy i Rybaków, podjął jednogłośną decyzję o przyjęciu w skład komitetu, na pełnych prawach członkowskich, Sekcji Krajowej Portów Morskich NSZZ "Solidarność".

Razem wpisów: 245   Wpisów na stronie: 5    Strona:49 z 49

<-5 poprzednich   1 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49]