Dzisiaj jest: Sobota, 21 lipca 2018 r., Imieniny: Daniela i Andrzeja

DYKASTERIA DS. PEŁNEGO ROZWOJU CZŁOWIEKA

Przesłanie na Niedzielę Morską 2017

(9 lipca 2017)

W naszym codziennym życiu jesteśmy otoczeni wieloma przedmiotami i korzystamy z różnych przedmiotów i produktów, które są do nas transportowane drogami morskimi. Trudno nam wyobrazić sobie, że za tymi przedmiotami kryją się twarze marynarzy, którzy zapewnili statkowi bezpieczną żeglugę i doprowadzili bezpiecznie towary do portu.

DIALOG I NEGOCJACJE W PŻM - WOJEWÓDZKA RADA DIALOGU SPOŁECZNEGO W SZCZECINIE

Dnia 06.07.2017 roku odbyło się posiedzenie Wojewódzkiej Rady Dialogu Społecznego w Szczecinie. Jednym z tematów omawianych podczas rady była sytuacja w PŻM.

W obradach, na zaproszenie Krzysztofa Kozłowskiego – Przewodniczącego Wojewódzkiej Rady Dialogu Społecznego, Krajową Sekcję Morską Marynarzy i Rybaków NSZZ „Solidarność” reprezentowali: Andrzej Kościk – Przewodniczący Rady, Adam Mazurkiewicz – członek Prezydium Rady.

W spotkaniu uczestniczyli m.in.: Mieczysław Jurek – Przewodniczący Zarządu Regionu Pomorza Zachodniego NSZZ „Solidarność”, Paweł Kowalski – Przewodniczący Komisji Międzyzakładowej NSZZ „Solidarność” w PŻM, Paweł Brzezicki – Zarządca Komisaryczny PŻM, Grzegorz Witkowski – Wiceminister Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej oraz przedstawiciele OPZZ, Forum i związków zawodowych PŻM.

Nowy Biuletyn Morski KSM już dostępny kwiecień - czerwiec 2017

Informujemy, iż jest już dostępny nowy Biuletyn Morski Krajowej Sekcji Morskiej Marynarzy i Rybaków NSZZ Solidarność. Zapraszamy do najnowszych wiadomości dotyczących ITF, ETF, spraw krajowych związanych z podatkami i ubezpieczeniami dla polskich marynarzy jak i relacji z innych wydarzeń z krajowego i międzynarodowego rynku żeglugowego.

'' Marynarze z Chorwacji są skarbem narodowym w Chorwacji ...''

„Marynarze z Chorwacji są skarbem narodowym w Chorwacji …” – powiedział Roko Mrvica – przedstawiciel Ministerstwa Morza, Transportu i Infrastruktury z Chorwacji na posiedzeniu Zespołu Trójstronnego ds. Żeglugi i Rybołówstwa Morskiego w Warszawie w dniu 30.06.2017 roku.
Poniżej przedstawiamy ogólne omówienie systemu socjalnego oraz systemu podatkowego dla marynarzy z Chorwacji w żegludze międzynarodowej.

Obradował Zespół Trójstronny do Spraw Żeglugi i Rybołówstwa Morskiego.

Dnia 30 czerwca 2017 roku w siedzibie Ministerstwa Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej odbyło się posiedzenie Zespołu Trójstronnego ds. Żeglugi i Rybołówstwa Morskiego. W spotkaniu wzięli udział m.in. przedstawiciele strony rządowej Marek Gróbarczyk – minister Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej oraz Dorota Arciszewska-Mielewczyk – przewodnicząca Sejmowej Komisji Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej, przedstawiciele strony pracodawców Paweł Brzezicki – Przewodniczący Związku Armatorów Polskich i przedstawiciele strony pracowników.

Razem wpisów: 263   Wpisów na stronie: 5    Strona:6 z 53

<-5 poprzednich   1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 53    5 następnych ->

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w formularzu, dla potrzeb niezbędnych do subskrybcji newslettera - zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. "O ochronie danych osobowych" (Dz. U. z 2016 r. poz. 922). Kierownik jednostki jest procesorem danych osobowych.