Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21 sierpnia 2017 r., Imieniny: Joanny i Franciszki

Kolejne porozumienie ws. ubezpieczeń polskich marynarzy na statkach bandery NIS

Nasze działania przynoszą rezultaty dla polskich marynarzy zatrudnionych na statkach zarejestrowanych w Norweskim Międzynarodowym Rejestrze Statków (NIS).

Zapewnić polskim rybakom lepsze warunki pracy oraz godziwą prace i płacę. Wniosek strony pracowników Zespołu Trójstronnego ds. Żeglugi i Rybołówstwa

Dnia 08.12.2016 roku Andrzej Kościk – Współprzewodniczący Strony Pracowników Zespołu Trójstronnego ds. Żeglugi i Rybołówstwa Morskiego w imieniu Krajowej Sekcji Morskiej Marynarzy i Rybaków NSZZ „Solidarność”, OZZOiM i FZZMiR złożył do Marka Gróbarczyka – Ministra Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej wniosek …

Interpretacja przepisów podatkowych dla marynarzy

Niniejszym przekazujemy do informacji pismo z Ministerstwa Finansów w sprawie interpretacji przepisów podatkowych w stosunku do marynarzy, mających miejsce zamieszkania w Polsce, uzyskujących dochody z tytułu pracy najemnej na pokładach statków morskich eksploatowanych w transporcie międzynarodowym w rozumieniu umów o unikaniu podwójnego opodatkowania.

Rekordowa liczna utonięć wśród emigrantów

Blisko 240 emigrantów utonęło w dwóch wypadkach u wybrzeży Libii. W pierwszym zgłoszono wywrócenie się przepełnionej łodzi około 25 Mm od brzegu, przewożącej około 140 osób. Odnaleziono 12 ciał, a 29 osób uratowano. W drugim zatonięciu łodzi,  według zeznań 2 osób które przeżyły, blisko 130 osób utonęło w Morzu.

Dochody marynarzy powinny być wolne od podatku dochodowego

Dochody marynarzy, którzy są obywatelami państwa członkowskiego Unii Europejskiej lub państwa należącego do Europejskiego Obszaru Gospodarczego uzyskane z tytułu pracy na statkach morskich powinny być wolne od podatku dochodowego - wspólna propozycja przedstawicieli: marynarzy, Związku Armatorów Polskich i  Ministerstwa Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej.

Razem wpisów: 237   Wpisów na stronie: 5    Strona:6 z 48

<-5 poprzednich   1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 48    5 następnych ->