Dzisiaj jest: Czwartek, 21 czerwca 2018 r., Imieniny: Alicji i Alojzego

Stanowisko KSM MiR NSZZ "Solidarność".

Stanowisko Krajowej Sekcji Morskiej Marynarzy i Rybaków NSZZ "Solidarność". Dotyczące komunikatu Komisji Europejskiej [COM(2006)287] w sprawie wzmocnienia norm pracy na morzu. Witając z zadowoleniem przyjęcie Konwencji Międzynarodowej Organizacji Pracy dotyczącej norm pracy na morzu wyrażamy nadzieję na jej jak najszybsze wejście w życie. Dlatego popieramy wszystkie działania mające przyspieszyć ratyfikację Konwencji przez wymaganą ilość państw.
Odnosząc się do komunikatu Komisji Europejskiej, będącego realizacją procedury konsultacji zgodnie z art. 138 Traktatu ustanawiającego Wspólnotę Europejską, oraz odpowiadając na pytania zawarte w tym komunikacie, poniżej przedstawiamy nasze stanowisko.

List otwarty do polskich załóg statków obcych bander.

Komunikat Krajowej Sekcji Morskiej Marynarzy i Rybaków NSZZ "Solidarność" w związku ze skierowaniem przez polski Związek Agentów i Przedstawicieli Żeglugowych (APMAR) oraz Stowarzyszenie Marynarzy Kontraktowych (SMK) listu otwartego do polskich załóg statków obcych bander zatytułowanego :
Jedyną szansą jest wycofanie skargi z Unii Europejskiej przez NSZZ ''Solidarność''.

Na Drobnicy wsparli marynarzy.

Układ zbiorowy na cztery statki taniej bandery to efekt Bałtyckiego Tygodnia Kampanii ITF w polskich portach. - Jest to również zasługa Solidarności w spółce Drobnica Port Szczecin - mówi Adam Mazurkiewicz, inspektor Międzynarodowej Federacji Transportowców (TTF) w Szczecinie.

Rozliczenie spółki Cyfadaco z Cypru ze swoich zobowiązań.

Działania Krajowej Sekcji Morskiej i FZZMiR mające na celu rozliczenie się spółki Cyfadaco z Cypru ze swoich zobowiązań finansowych z tytułu układów zbiorowych ważnych w latach 2002 i 2003 dla statków tanich bander tzw. Grupy PŻM doprowadziły do utworzenia przez Cyfadaco funduszu socjalnego oraz wpłacenia na jego konto zaległości w wysokości 250 tyś.USD. więcej...

ZADBAJMY O NASZ RYNEK PRACY I ODDAJMY SWÓJ GŁOS.

Komisja Europejska ponawia próbę wprowadzenia w życie Dyrektywy w sprawie swobodnego dostępu do usług portowych, znanej w skrócie jako dyrektywa portowa. ZADBAJMY O NASZ RYNEK PRACY I ODDAJMY SWÓJ GŁOS !

Razem wpisów: 263   Wpisów na stronie: 5    Strona:52 z 53

<-5 poprzednich   1 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 [52] 53    3 następnych ->

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w formularzu, dla potrzeb niezbędnych do subskrybcji newslettera - zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. "O ochronie danych osobowych" (Dz. U. z 2016 r. poz. 922). Kierownik jednostki jest procesorem danych osobowych.