Dzisiaj jest: Czwartek, 14 grudnia 2017 r., Imieniny: Alfreda i Izydora

Nowy Biuletyn Morski KSM już dostępny

W tym wydaniu Biuletynu zachęcamy do zapoznania się z treścią stałego cyklu artykułów „ Z działalności Krajowej Sekcji Morskiej Marynarzy i Rybaków”, gdzie znajdziecie Państwo informacje z zakresu działań Sekcji w sprawie proponowanych zmian w Ustawie o pracy na morzu, o ratyfikacji poprawek do Konwencji o Pracy na Morzu, o zaangażowaniu Sekcji w sprawie poprawy sytuacji w kwestii możliwości odbywania praktyk morskich dla studentów / uczniów szkół morskich, między innymi poprzez zaangażowanie środków z UE.

Porozumienie POL-NIS zostało podpisane

Informujemy marynarzy, iż porozumienie dotyczące przeniesienia obowiązku zawarcia umowy ubezpieczenia społecznego dla polskich marynarzy pracujących na statkach podnoszących banderę drugiego rejestru norweskiego (NIS) zostało przedłużone.

Nowa strona dla marynarzy z UE

ETF zajmuje się prawami marynarzy europejskich oraz marynarzy spoza Europy pracujących na statkach zarządzanych przez armatorów europejskich.

Na Święta Bożego Narodzenia pragniemy złożyć najserdeczniejsze życzenia

Niech Święta upłyną w ciepłej atmosferze. Byśmy umieli zatrzymać się, pomyśleć nad naszym życiem, odpocząć, może coś przeorganizować…

Niech ten niezwykły czas, jakim jest Boże Narodzenia oraz cały przyszły rok, będą wolne od zmartwień i wszelkich problemów, a każdy dzień pełen powodów do radości i uśmiechu.
Niech nowy rok będzie pełen sukcesów, a wszelkie podjęte decyzje okażą się słuszne i niech poczucie prywatnego i zawodowego spełnienia utrzymuje się przez cały rok.

Kolejne porozumienie ws. ubezpieczeń polskich marynarzy na statkach bandery NIS

Nasze działania przynoszą rezultaty dla polskich marynarzy zatrudnionych na statkach zarejestrowanych w Norweskim Międzynarodowym Rejestrze Statków (NIS).

Razem wpisów: 246   Wpisów na stronie: 5    Strona:7 z 50

<-5 poprzednich   1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 50    5 następnych ->