Dzisiaj jest: Czwartek, 14 grudnia 2017 r., Imieniny: Alfreda i Izydora

Obradował Zespół Trójstronny do Spraw Żeglugi i Rybołówstwa Morskiego.

Dnia 30 czerwca 2017 roku w siedzibie Ministerstwa Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej odbyło się posiedzenie Zespołu Trójstronnego ds. Żeglugi i Rybołówstwa Morskiego. W spotkaniu wzięli udział m.in. przedstawiciele strony rządowej Marek Gróbarczyk – minister Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej oraz Dorota Arciszewska-Mielewczyk – przewodnicząca Sejmowej Komisji Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej, przedstawiciele strony pracodawców Paweł Brzezicki – Przewodniczący Związku Armatorów Polskich i przedstawiciele strony pracowników.

Stronę pracowników reprezentowali Andrzej Kościk – Współprzewodniczący Zespołu, Przewodniczący Rady Krajowej Sekcji Morskiej Marynarzy i Rybaków NSZZ „Solidarność” oraz J.Dubiński - Przewodniczący FZZMiR i H.Piątkowski - Przewodniczący OZZOiM.
Głównym punktem posiedzenia było wystąpienie Roko’ego Mrvicy z chorwackiego Ministerstwa Morza, Transportu i Infrastruktury. Zaprezentował on system zabezpieczeń społecznych marynarzy funkcjonujący w Chorwacji.

Na podstawie informacji biura prasowego MGMiŻŚ.

+ dodaj swoją opinie
Autor:
Treść:

Komentarze są własnością ich twórców.
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Komentarz pojawi się w chwili akceptacji wpisu przez administratorów!