Dzisiaj jest: Wtorek, 21 sierpnia 2018 r., Imieniny: Joanny i Franciszki

POSTULATY ORGANIZACJI MARYNARZY = DEZYDERAT KOMISJI

Dnia 9 maja 2018 roku Komisja Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej (KGMiŻŚ) uchwaliła dezyderat skierowany do Rady Ministrów w sprawie systemu zabezpieczenia społecznego oraz podatków marynarzy i rybaków. Wieloletnie działania i inicjatywy strony pracowników Zespołu Trójstronnego ds. Żeglugi i Rybołówstwa Morskiego (Krajowej Sekcji Morskiej Marynarzy i Rybaków NSZZ „Solidarność”, OZZOiM oraz FZZMiR) w sprawie zabezpieczenia społecznego i podatków polskich marynarzy zaczynają przynosić konkretne efekty.

Zdaniem (strony pracowników) organizacji marynarzy dezyderat Komisji Sejmowej Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej zmierza w kierunku realizacji wielokrotnych wezwań strony pracowników kierowanych do strony rządowej w poprzedniej i obecnej kadencji Sejmu.

Oczywiście dezyderat to nie jest jeszcze decyzja prawna ale rząd powinien zając stanowisko w sprawie dezyderatu w ciągu 30 dni od dnia otrzymania dezyderatu.

Stanowisko strony pracowników Zespołu Trójstronnego ds. Żeglugi i Rybołówstwa Morskiego z dnia 9 maja 2018 roku oraz przyjęty dezyderat KGMiŻŚ w załączeniu.

+ dodaj swoją opinie
Autor:
Treść:

Komentarze są własnością ich twórców.
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Komentarz pojawi się w chwili akceptacji wpisu przez administratorów!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w formularzu, dla potrzeb niezbędnych do subskrybcji newslettera - zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. "O ochronie danych osobowych" (Dz. U. z 2016 r. poz. 922). Kierownik jednostki jest procesorem danych osobowych.